Aperitiv rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2017 | 7628 vizualizari

 

Mereu rămâne câte ceva în frigider, din care putem prepara rapid ceva gustos.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 12 rulouri.

 

INGREDIENTE

  • 12 felii de bacon
  • 6 felii de șuncă
  • 2 cartofi medii
  • 75 grame telemea de vaci
  • 75 grame cașcaval
  • 50 grame unt (pentru compoziție și pentru uns tava)
  • 1 ou, pentru compoziție
  • 2 linguri smântână
  • 1 ou, pentru sosul cu smântână
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi:

Cartofii se spală bine și se pun întregi la fiert.

Între timp, se răzuie cașcavalul și telemeaua, iar șunca se taie mărunt.

Când cartofii au fiert, se lasă să se răcorească puțin, după care se curăță de coji și se pasează bine. Se adaugă untul și telemeaua răzuită și se uniformizează compoziția.

Se ia cu lingura din compoziție și se formează un rulou, care se trece apoi prin oul bătut spumă, după care se tăvălește prin cașcavalul răzuit, iar în final se rulează în baconul uns cu ou. La fel se procedează până se termină toată compoziția și baconul. Rulourile se pun într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt.

Se amestecă bine cele două linguri de smântână cu 1 ou și se toarnă peste rulouri, după care se presară cu cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la foc mediu. Când s-au rumenit rulourile, scoateți tava din cuptor și serviți-le calde.

 

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul din frigider, pentru a fi moale și ușor de prelucrat.

2

Când puneți rulourile în tavă, lăsați spațiu între ele, pentru că mai cresc în cuptor.

3

Nu este nevoie să condimentați compoziția, sau sosul de smântână, pentru că telemeaua este suficient de sărată.

4

Dacă vă mai rămâne ou după ce ați format rulourile, îl puteți folosi la sosul de smântână (și atunci, veți folosi doar 1 ou pentru tot preparatul).

5

Rulourile se pot face și fără sos din smântână, dar există riscul să se usuce în cuptor, până se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu ciuperci si porumb